Малка многофамилна жилищна сграда

Триетажна жилищна сграда в кв. Детски град


Проект: 2017-2018г. | кв. Панчарево – София | Етап: В експлоатация

Местоположението на сградата е в тихата и спокойна част на подножието на Витоша, в близост до Панчаревското езеро. Проектът за малка многофамилна жилищна сграда предоставя високо качество на обитаване в пряка връзка с южните жилищни и делови зони на София. Жилищната сграда е с модерна визия, съчетана с класически елементи които са минималистично обвързани в една структура. Обемите са изчистени и изпълнени със съвременни материали – естествен облицовъчен камък, силикатна мазилка, композитни плоскости с дървесен фладер. Мазилките са тонирани в два цвята. Обемите на заден план са завършени с декоративен корниз. Парапетите на терасите са от ковано желязо с поръчков орнамент.

Сградата разполага със седем самостоятелни апартамента. Теренът е силно наклонен с денивелация от един етаж в рамките на площта на сградата. поради тази специфика, жилищната сграда има две приземни нива и два надземни етажа, единият от които е покривен. Покривният етаж е проектиран с един голям апартамент с просторна озеленена покривна тераса. Жилищата на двата приземни етажа разполагат с достъп до затворени дворни пространства за собствено ползване. Това повишава комфорта на обитателите и поддържа усещането за пряка връзка с природата, което е незаменимо в градската среда. Обитателите получават усещане за живот в къща със собствен двор. Апартаментите са богато остъклени, особено по южните фасади на сградата.

Паркирането е осигурено в рамките на имота, в непосредствена близост до входа на многофамилната къща. Дворът е терасиран и озеленен. Предвидена е равна площадка във вътрешността на парцела, която ще се използва от живеещите за рекреация и социализация.

Сподели в:

You cannot copy content of this page