Хотел 5 звезди – проект и дизайн

Хотел 5 звезди – проект и дизайн на луксозен хотел.


Черно море. Курортен комплекс Слънчев бряг. Хотел 5 звезди – проект и дизайн от екипа на А-проект Архитекти студио.

Теренът отреден за проектиране на хотела е разположен в източната част на курортния комплекс “Слънчев бряг” в непосредствена близост до крайбрежната алея и хотелите “Victoria palace” и “Helena beach”. Съществуващите улици са отдалечени от парцела, което доведе до необходимостта от изграждане на нов път,който да удовлетвори нуждите на хотела.

Хотелският комплекс е категория пет звезди.

В композиционно отношение сградата е изцяло подчинена на централна ос, свързваща визуално входа на хотела и морето. В крайната северозападна част на тази ос се намира входът за пристигащи и заминаващи туристи,а от югоизток е разположен излазът към плажа,басейните и външния бар. В обемно отношение хотелът е развит в 10 надземни нива-партер, инсталационен етаж и 8 жилищни етажа. Сградата е терасовидна, като постепенното прибиране на последните четири етажа, с по една ос в краищата, дава възможност за реализирането на големи тераси, откриващи добра гледка към комплекса.

На партерно ниво са приемната официална зона, с рецепция и лоби бар, търговската, административната, хранителната и спортната част.

Рецепцията е функционално обвързана с административния блок на хотела, включващ офиси със съответните към тях анекси, помещение за багаж, помещение за ценности, техническо помещение, санитарен възел. В близост до рецепцията са разположени помещения за обмяна на валута, туристически услуги, рент-а-кар, детска занималня, магазини, фризьорски и козметичен салон и интернет зала.

Хранителният блок включва основен ресторант с две самостоятелни зали – 80 и 100 места с възможност за обединяване, рибен ресторант с барбекю – 60 места и малка сладкарница с 60 места на открита тераса. Към всеки ресторант е предвидена самостоятелна кухня с всички необходими към нея анекси. Зареждането на кухните с продукти става на партерно ниво в покрит стопански двор, от където посредством асансьор и стълба се транспортират до съответните складове в сутерена. Предвидена е връзка на рум сървиса с кухнята.

Спортната зона,включваща фитнес зала, помещения за масаж, тангентор, сауна, солариум е комуникационно обвързана с външните басейни и двете тенис игрища.

От третия до осмия етаж са разположени 10 стаи с едно легло, 120 стаи с две легла, 14 апартамента с една спалня и 7 апартамента с две спални. В хотелските стаи и апартаментите е акцентирано върху функционалността и уюта, както и постигането на нужната индивидуалност.

Хотелът разполага с паркинг за 60 автомобила и 2 автобуса.

Сподели в:

You cannot copy content of this page