Проект за промишлена офис сграда

Представителство и производство в промишлена офис сграда


Проект: 2007-2008г. | Фаза: В процес на строителство | РЗП: 7050м2

Проект за промишлена офис сграда и представителство на фирма за производство на стоманени конструкции и дограма в София.


Сградата е с обособени три функционални зони. Лицето на имота е по късата страна на запад.

С достъп от прилежащата улица е проектирана офисната и представителната част на сградата и е разположена на 5 надземни нива. Съдържа шоурум и пространства за представяне на продуктите на фирмата, заседателни и лекционни зали, работни помещения по отдели и кабинети за ръководството.

В средната зона на промишлената сграда са проектирани работилници и складови помещения на модулен принцип. Те са пряко свързани с останалите функционални зони на сградата.

Към дъното на имота е разположена едноспространствена производствена част, проектирана според специфичните технологични изисквания и производствени процеси. Халето се обслужва от подкранов релсов път.

Конструкцията на сградата е смесена – монолитна стоманобетонова конструкция и стоманена конструкция за халето. Представителната част и средната зона на халето са изпълнени със стоманобетонова конструкция с проектно натоварване от 1 тон /м2. Под тази зона е предвидено паркиране на подземно ниво, достъпно от рампа по северната фасада на сградата. Частта на еднопространственото хале е проектирана със стоманена носеща конструкция с подпорно разстояние от 19 метра. Стоманените колони са с двойно „Т“ сечение. Покривната конструкция е с греди от съставно сечение тип „кутия“, свързани с вути към вертикалните конструктивни елементи, за да отвеждат оптимално усилията. Покривното покритие е от термопанели, носени от „U“ профили – второстепенни греди. Фасадите на промишлената сграда са от термопанели, монтирани хоризонтално.

Сподели в:

You cannot copy content of this page