Проект за планински хотел

Хотел 4 звезди. Проект за планински хотел със СПА център в с. Баня, Разлог.


Проект: 2013-2014г | РЗП: 3200м2

Проект за планински хотел, разположен в долината на Банско, в полите на Пирин планина. Парцелът на хотела се намира в близост до последните къщи на юг от село Баня.

На приземния партерен етаж на хотела е разположена зона за обслужване на посетителите с рецепция, лоби бар и достъп до открита тераса с изложение на юг, над закрития басейн на комплекса. Връзката с етажите на хотела се осъществява с два стъклени панорамни асансьора, които осигуряват впечатляваща гледка към планината с връх Вихрен, Банско и ски пистата. те обслужват всички етажи на хотела и осигуряват бърз достъп до хотелските стаи, СПА центъра, ресторанта и южния двор на ваканционната сграда. Под нивото на входа е проектиран ресторант с 72 места. Към заведението за хранене е предвидена кухня със складови помещения и персонал. Намерено е удачно проектно решение на връзките за обслужване и зареждане на ресторантския блок, при което туристите, гости на хотела са необезпокоявани от тази дейност.

СПА центърът със съоръженията и помещенията към него, покрития басейн с минерална вода и фитнес центъра са на второто ниво под лоби бара. Тази рекреационна група за СПА процедури има пряк достъп до терена на вътрешния двор, което се постига поради голямата денивелация на терена на имота. На юг от сградата, пред стъклената фасада на СПА центъра е проектиран открит всесезонен басейн с постоянна температура на водата, захранван от минерален извор. Хотелът граничи с малка река на изток. В тази посока са проектирани хотелски стаи с едно и две легла, апартаменти и студия.

Хотелските стаи и апартаменти са разположени на 3 етажа над лобито. Част от тях са пректирани в по-ниските етажи, но с отделен достъп.

Покривът на сградата е с нестандартна форма, поради ограниченията за застрояване на имота и силната денивелация на терена. Тези дадености са използвани за получаването на интересни пространства на последния етаж на хотела. Помещенията под покрива получават естествена светлина с множество покривни прозорци Велукс модел PK08 GPL, които стваат естествено допълнение към модерния интериорен дизайн на по-луксозните апартаменти, проектирани на последното ниво.

При проектирането на хотелския комплекс е проведено изследване за необходимите мерки за енергийна ефективност. Използвани са пасивни мерки като топлоизолиране, остъкляване и функционално-структурно разпределение, които осигуряват добър микроклимат в сградата и пестят енергия за отопляване и охлаждане.

Сградата е в процес на строителство.

Сподели в:

You cannot copy content of this page