Проект за луксозна къща на един етаж с басейн

Проект за едноетажна еднофамилна жилищна сграда


Проект: 2018г. | Площ: партер: 417м2, сутерен: 110м2 | Етап: В процес на строителство

Проект за луксозна къща на един етаж с басейн, дневна зона, четири спални със самостоятелни бани и веранда.


Сградата е разположена терен с голяма денивелация. Помещенията са проектирани на един етаж и частичен сутерен. Етажът е с П-образна планова схема, ориентирана около прикрит вътрешен двор. Подходът от улицата е от ниската част на терена. Автомобилният достъп е приравнен с пешеходния към частично вкопан сутерен, който съдържа богато входно предверие, обширен гараж, складови и технически помещения.

Приземното ниво, на което са разположени всички функционални групи на къщата, е достъпно по вътрешна вита стълба от сутерена. Проектирана голяма дневна зона, разделена на две пространства с каменна камина, която създава усещане за лукс и същевременно домашен уют и топлина. В едното пространство е развит хол с мека мебел и зони за почивка. В другата част на зоната е трапезарията и кухня с барплот. Предвиден е склад за продукти, достъпен от кухнята. Дневната зона е в отделно тяло на къщата, което разкрива въздействаща панорамна гледка към планинските склонове на планина Родопи.

Спалните предлагат всички удобства и са разположени средното тяло на къщата. Родителската спалня има пряк достъп до вътрешния двор и басейна. Проектирани са общо четири самостоятелни спални, като всяка разполага със самостоятелна баня.

В къщата е проектиран вътрешен закрит басейн. В зоната за релакс е разположен малък фитнес и сауна. Гледките от остъклената фасада на басейна са впечатляващи.

Вътрешният двор е равен и подходящ за събирания и вечери на открито, за което помага наличието на покрита веранда с изнесена лятна кухня.

Настоящият проект за луксозна къща е създаден с внимателно изследване на различни планови конфигурации до избор на най-функционалното решение, с оглед на ослънчаване, погледи към околната среда и връзки между помещенията и отделните зони. Къщата предлага всички удобства за висок стандарт на живот за обитателите.

Сподели в:

You cannot copy content of this page