Градски хотел

Проект за градски хотел, София


Проект за градски хотел: 2018г. | Площ РЗП: 2000м2 | В строителство

Концепцията е за бизнес хотел в сърцето на града

Проектът е за градски бизнес хотел, който се намира на бул. „Христо Ботев“ в гр. София. Сградата предлага ресторант на две нива с градина, 7 двойни стаи и 9 апартамента, и двуетажно подземно паркиране.

Хотелът е пететажна сграда в сключено застрояване с две сгради, които са паметници на културата. Същевременно силуетът по булеварда е групов паметник, защитен от Закона за културно наследство. Този статут предполага внимателно изследване и проектиране на новото застрояване в имота. Всеки етап от проекта е съгласуван и одобрен от Министерство на Културата.

Достъпът до сградата се осъществява от изток откъм бул. „Христо Ботев“. Централно разположен, идентично на съседната сграда, е входът за пешеходен достъп, който обслужва партерното ниво и етажите. Вдясно е входът за автомобили.

На приземно ниво е разположен ресторантът с малка градина във вътрешния двор, който ще обслужва гостите на хотела.

Фасадата на сградата умишлено не следва традиционната архитектура на стара София, а интерпретира идеи и въздействия със съвременни архитектурни похвати.

Зигзагообразните вертикали се редуват в плът и остъклена фасада. При движение по улицата и промяна на зрителния ъгъл към сградата, структурата въздейства по различен начин във всеки един момент, без да се натрапва. Изцяло остъкленият обем преминава в плътна текстура, което служи за динамичен фон на архитектурните паметници в съседство.

Проектът за градски хотел на бул.“Христо Ботев“ в София на А-проект Архитекти участва в Шестото издание на архитектурен конкурс „Годишни архитектурни награди АРХ ИНОВА 2019“ и спечели Наградата в категория „Бизнес Хотели“. Линк =>

Сподели в:

You cannot copy content of this page