Многофамилна жилищна сграда

Многофамилна жилищна сграда в кв. Лозенец, гр. София


Проект: 2004-2007г. | Фаза: В експлоатация | РЗП: 2200м2

Многофамилна жилищна сграда на 7 нива – магазини, 4 жилищни етажа, 1 покривен етаж и кула.


Входът на сградата е от северозапад от ул.”Цветна Градина”. Там са входовете на предвидените на първо ниво кафене и 2 магазина за промишлени стоки. Откъм улицата е входът и към подземния гараж.

В сутерена е предвидено общо пространство, разделено на гаражни паркоместа. Там са и допълнителните складови помещения към апартаментите. Достъпът се осъществява посредством отопляема рампа и е контролиран с магнитни карти.

На приземното ниво е кота нула на сградата. При входа е оформена покрита площадка, от която се влиза и към главното ЕЛ табло. Там е предвидено помещение за портиер, склад за велосипеди и детски колички, входно фоайе с пощенски кутии. Самостоятелно, вляво от входа на сградата е предвидено кафене, което съдържа бар, склад за готови пакетирани храни, фризери за безалкохолни напитки. Заведението има 30 места с достъп до самостоятелен санитарен възел и излаз към вътрешния двор, покрит със стоманена пергола. Вдясно от входа е стълбищната клетка, остъклена с окачена фасадна стена. Асансьорът е хидравличен с машинно отделение в сутерена на сградата.

Първият и вторият жилищни етажи са разделени на по 3 апартамента, които съдържат всеки по 2 спални /или спалня+кабинет/, едно общо пространство за дневна и трапезария и кухненски бокс. Тези жилища имат по 2 санитарни възела и една или две тераси.

Третият и четвъртият жилищни етажи са разделени на по 2 апартамента, които съдържат всеки по 3 спални /или 2 спални+кабинет/, едно общо пространство за дневна и трапезария и кухненски бокс. Тези жилища имат по 2 санитарни възела и две или три тераси. Апартаментите на третия етаж ползват покривни тераси.

Петият етаж и кулата над него са свързани в едно двуетажно жилище /мезонет/ и предлагат по-висок комфорт на обитаване. Те използват и прилежащите им покривни тераси, покрити частично със стоманени перголи. Това жилище съдържа 3 спални, като едната е на второто му ниво, дневно пространство с трапезария, кухненски бокс и 2 санитарни възела и мокро помещение.

Сподели в:

You cannot copy content of this page