Многофамилна жилищна сграда Мл2

Многофамилна жилищна сграда – проект за сграда с апартаменти в София


Проект: 2015-2016г. | кв. Младост 2 – София | Етап: В експлоатация
Снимки: Стефан Н. Щерев / 3 i n S p i r i t

Мл2 е проект за многофамилна жилищна сграда с апартаменти, магазини, кафе-бар, аптека и подземни гаражи

Сграда Мл2 е инвестиционен проект за 6-етажна сграда в жилищен комплекс Младост 2 в София. Имотът на многофамилната жилищна сграда е разположен в сърцето на квартала, в близост до РУМ Младост2 и метростанцията. Районът е с развита инфраструктура и обществено обслужване. В близост има училища, детски градини и поддържани спортни игрища и рекреационни площи.

Плановата схема на разпределението е проектирана по начин, който се възползва от благоприятното изложение и така е постигнато максимално време на ослънчаване във всеки апартамент през различните сезони на годината. Улицата по дългата страна на парцела определя лицето му, изцяло ориентирано на юг.

Сградата предоставя 23 комфортни апартамента с една, две и три спални с оптимално проектирани разпределения и широки пространства в интериора. Жилищните помещения – дневните и спалните, са осветени с френски прозорци, ориентирани предимно на юг. Всеки апартамент разполага с подземно паркинг място.

В процеса на проектиране е предвиден всеки детайл, което дава висока добавена стойност на инвестицията и залага комфорт и добра функционалност при експлоатацията на сградата и жилищата от бъдещите собственици. Многофамилната жилищна сграда е с висока степен на енергийна ефективност, според съвременните стандарти и норми за топлопреминаване на елементите на фасадата. Блокът е с проектирана топлофикационна отоплителна система /ТЕЦ/. Предвижда се експлоатационните разходи за отопление и охлаждане да са ниски.

Вложените материали са с високо качество и внимателно подбрани да постигнат дълготрайност на фасадата и запомнящ се архитектурен образ.

Освен безкомпромисно проектираните жилища, сградата предлага широк набор от удобства. На партерно ниво са разположени няколко магазина за промишлени и хранителни стоки и аптека, която ще обслужва жителите в района. В тихата част на дворното пространство ще работи кафе-бар със сладкарски асортимент.

Вътрешният двор е богато озеленен и ще бъде подходящо място за срещи между съседите, почивка, игри и забавления.

Сподели в:

You cannot copy content of this page