Интериор на апартамент

Интериор на апартамент – дизайн, обзавеждане и изпълнение на частно жилище в София


Проект: 2008-2010г | ЗП: 150м2

Публикация в списание за интериор и дизайн Наш Дом

текст: списание НАШ ДОМ

Представяме снимки от интериор на апартамент, реализиран от архитектите от а-проект – Зорница Нинова и Александър Димов с помощта на собствениците, които ни се довериха за проучването, проектирането, ремонта и изпълнението на този апартамент, но в същото време отстояваха и своите разбирания, с което се получи една балансирана среда за живеене.

Интериорът на жилището е изпълнен в рамките на зададения бюджет, като дори са постигнати значителни икономии. Обзавеждането е с мебели, някои от които са налични на българския пазар, в ИКЕА, а други произведени от “а-проект” по собствен дизайн. Използвани са качествени материали – естествен фурнир, лак, механизми.

Тъй като и тук, както при голяма част от новите жилища, кухнята бе част от дневната решихме да ги разделим визуално с декоративна стена, решена с груба мазилка. Тя се яви и гръб на трапезарната маса, която е  разтегаема и също е по наш дизайн и изпълнение.

Любимите ни детайли от интериора са плъзгащата се стъклена врата, която отделя дневната от фоайето и е изцяло по наш проект, ламперията с естествен дъбов фурнир, която започва от входното предверие и продължава по стената и голямата секция в дневната, симпатичните лампи DNA на Next. Дизайнът на стенната облицовка се чете и в елементите на малката тоалетна, чиито стени са облицовани с гранитогрес, рязан по поръчка, което в случая не го оскъпи сериозно.

В спалнята главната задача беше удобството – голям, функционален гардероб и голямо функционално тапицирано легло – задължително с контейнер. Изработиха го по наши чертежи, с механизъм за повдигане.

Проектът е добър пример за сътрудничество между архитект, възложител и изпълнител, което е най-важното за постигане на отличен резултат.

Сподели в:

You cannot copy content of this page