Интериор и дизайн на апартамент

Проект за интериор и дизайн на апартамент с три спални.


Проект: 2002г. | Фаза: Реализиран 2003г.

Интериор и дизайн на жилище в гр. София.

Едно артистично просторно жилище в паркова среда в престижен софийски квартал. Сградата, в която се намира апартаментът е построена върху разкопки на антични жилища, които са експонирани в приземната част на жилищната сграда. Наличието на археология под сградата до голяма степен повлиява дизайна на апартамента и намира отражение в дневната зона като елемент от естествен камък, моделиран в структура, наподобяваща част от стена, която разделя дневната зона на две – активна част с мека мебел за сядане, камина и ТВ кът и зона за кафе – зад каменната структура.

Самата дневна разполага с богато остъкляване на юг с гледка към парка, необезпокоявана от наличието на други сгради. Извитата стъклена стена провокира решението на архитектите дизайнът да бъде подчинен на плавните и обтекаеми форми, присъщи за ерата на модернизма. Разделена е на отделни зони посредством различни елементи, които преграждат напълно или частично пространствата. Стъклена етажерка под формата на вълнообразни нива прегражда кухнята от дневната. Тя е визуално лека и прозрачна, което осигурява достъп на слънчевите лъчи навътре в помещението.

Извитите линии определят и структурата на окачените тавани и на осветителните тела.  Подът в центъра на дневната е застлан със светъл килим също с формата на кръг. Визуално и формално е създаден активен център на пространството, което ще се използва най-активно от цялото семейство и ще го обединява.

Меката мебел е по индивидуален дизайн и е изработена от майстор в Италия по проект от екипа ни. Корпусното обзавеждане в апартамента и камината са изработени по индивидуални детайли и спецификации.

Апартаментът е с три спални – две детски стаи и една голяма родителска спалня с гардеробно помещение и отделна баня. Жилището има две тераси – една към спалните и една към дневната.

Интериорният дизайн на пространствата и дизайнът на обзавеждането са изпълнени от екипа на А-проект Архитекти.

Сподели в:

You cannot copy content of this page