Интериор – дизайн на жилище с две спални

Интериор – дизайн на жилище с две спални и студио


Проект: 2015г. | Фаза: В процес на изпълнение | РЗП: 120м2

Дизайн на жилище в София с две спални и студио за едно младо семейство


Проект за преустройство, функционално разпределение и интериор – дизайн на апартамент в жилищен комплекс от затворен тип в гр. София. Апартаментът е с три спални и стандартно разпределение, което налага „прекрояване“ за да стане дом за младо модерно семейство. Желанието на собствениците е да живеят в модерно и функционално жилище, което да бъде техен дом.

Броят на помещенията е запазен, но плановата схема е сменена. Дневната зона заема централното пространство на апартамента. При влизане в предверието за момент голяма огедална стена обърква представите за посока и дава двойна дълбочина на погледа. Вижда се кухнята, трапезарната маса, а в отражението част от дневната.

Кухнята е семпла и изчистена от ненужни детайли. Всички уреди са вградени в стена до тавана. Материалите са светли и чисти в контраст с тъмно стъкло и естествен фурнир за вратичките. Окаченият таван също е изпълнен от фурнир, което дава добър уют в иначе не широкото пространство.

Дневната с трапезарията показват модерно мислене и умерен лукс. материалите и тук са естествени и добре подбрани в една гама с търсен контраст за акцентите. Стените са боядисани в бяло, което е своеобразна сцена като бяла канава за развиващите се по натам идеи на дизайна. Сядането е решено с гръб към прозорците на помещението. Гледайки към кухнята, като че и тя участва с обема си в дневната зона, но мебелите не се виждат, защото са добре прикрити зад мултимедийната стена на хола. Трапезарната част е оградена със затворена библиотека от естествено дърво, която е висока до тавана. Дизайнът използва стенна облицовка от декоративни керамични тухли, която е в тъмен цвят за някои от стените в отвореното пространство на интериора.

Спалната група е разделена на две – проектирани са две самостоятелни бани към спалните и малък кабинет за творческа дейност, така удобството не е нарушено от преходността през хола. Интериорът на голямата родителска спалня включва предверие с гардероби, което се явява гръб за самото легло в спалнята. Тази спалня предлага всички удобства. Има достъп до самостоятелна баня. По-малката спалня е за гости.

Баните са с интериор в стила на цялостната идея за жилището. Едната е с дървесен фладер по пода и стените, който се пресича от напълно бяла повърхност, обединени от тъмносива стена. Душът е отделен със стъклена преграда, а останалата част на банята е суха. Втората баня е с вана. Дизайнът и комбинацията на материалите в интериора на мокрото помещение е минималистичен – видим бетон по стените, пресечен от стъклокерамични плочки по пода и гърба зад тоалетното оборудване.

В апартамента е проектиран и кабинет за творческа дейност, според професията на собственика.

Сподели в:

You cannot copy content of this page