Интериорен дизайн на апартамент

Интериорен дизайн на апартамент с една спалня и кабинет в София.


Проект: 2014г. | Фаза: В процес на изпълнение

Проект за интериорен дизайн на апартамент в многофамилна жилищна сграда.


Жилището е с изложение юг и запад и предоставя прекрасна гледка към планина Витоша, съответно предразполага и вдъхновява за едно добро интериорно решение, по вкус на собственика и с помощта на дизайнерите от А-проект Архитекти.

Апартаментът се състои от дневна с кухня и трапезария, спалня, кабинет, баня и санитарен възел.

Дизайнът на помещенията е лек, изчистен и функционален, но същевременно изразява стил и усещане за пространство, въпреки стандартните размери на стаите. Разпределението на вътрешното пространство и функциите в апартамента са съобразени с потребностите на собственика и неговите очаквания за начин на живеене. За апартаменти, типични за новото строителство, плановата структура предвижда кухнята, трапезарията и дневната да са решени в едно пространство.

Развитието на проекта за интериорен дизайн и обзавеждане на апартамента преминава през няколко варианта, за да достигне версия, която ще се изпълни на практика. Всеки елемент е проектиран и заложен като част от обзавеждането след изследване на пазара на мебели в София, а за поръчковото обзавеждане – след внимателно конструиране в детайли.

Обзавеждането и корпусната мебел са по индивидуален дизайн, съобразен с даденостите в жилището и са проектирани за изпълнение по поръчка. Използвани са естествени материали като дъбов паркет за настилките, естествен фурнир орех, както и бял дъбов фурнир за корпусното обзавеждане. В дневната зона са аранжирани винтидж елементи, които придават уют и характер на жилището. На стената с аудио техниката и телевизора е положена стенна облицовка от естествен камък, а самата стойка на техниката е извита елегантно пред грубата повърхност. Кухнята е вписана в пространството на дневната зона и е двустранно разположена. Дизайнът на повърхностите и кухненските уреди е избран, така че да се впише в атмосферата на дневната, без да подчертава функцията, която изпълнява. Трапезарната маса е естествено продължение на тази структура, която завършва артистично с елемент от ковано желязо и богата орнаментация. Меката мебел е в черно. Пред дивана е поставена маса с вид на стар куфар. Прозорците и „френската“ витрина на южната тераса към дневната на апартамента са прикрити с тежки бели свободно падащи завеси.

Цветовете и материалите в спалнята са идентични с дневната. Голям вграден гардероб на цялата стена, тапицирано двойно легло и лек модерен скрин, поставени на фона на стена, облицована със същия естествен паркет, който е поставен на пода.

Кабинетът е с непретенциозен дизайн и няма за цел да доминира, тъй като ще се използва само за работа.

Дизайнерите от А-проект Архитекти създадоха интериор с подчертана индивидуалност, изчистен минималистичен дизайн с елементи на еклектика, който обединява стилово различните по функция помещения и зони в апартамента и предоставя всички удобства за живеене с по-висок стандарт на сравнително малка площ.

Сподели в:

You cannot copy content of this page